Δραστηριότητες
scroll down

Η ξεχωριστή φυσική ομορφιά και το ιδιαίτερο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων προσφέρουν την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να πραγματοποιήσει οργανωμένα ή αυτόνομα διάφορες κινητικές δραστηριότητες που θα του προσφέρουν ψυχαγωγία, χαλάρωση και μια βαθύτερη σύνδεση με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα που καθηλώνει.

Πεζοπορία

Τα Μετέωρα προσφέρουν πολλές και ποικίλες δυνατότητες για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Ανάμεσα στους βράχους, αλλά και από τα ριζά τους μέχρι τις κορυφές τους, βρίσκονται μονοπάτια χαραγμένα από την φύση και τον άνθρωπο. Υπάρχουν βιβλία και τουριστικοί οδηγοί ειδικά για τα μονοπάτια των Μετεώρων.

Υπάρχουν δύο βασικές διαδρομές για να φτάσει κανείς στα έξι μοναστήρια που λειτουργούν, αλλά και στα κατάλοιπα άλλων. Τα μονοπάτια δεν είναι δύσκολα όσο κι αν αυτή είναι η πρώτη εντύπωση αντικρίζοντας τους βράχους. Πρέπει, βέβαια, να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στην πεζοπορία.

Η ωραιότερη εποχή για πεζοπορία είναι η άνοιξη, αλλά η δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές. Όχι, όμως, τις μέρες με βροχή, επειδή τα βράχια γλιστράνε.

Ποδηλασία

Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τους κρυμμένους θησαυρούς των Μετεώρων με ποδήλατο βουνού έχοντας την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ διαδρομών με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται επαγγελματίες οδηγοί που διαθέτουν τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Αναρρίχηση

Ατομική δραστηριότητα με αίσθηση ελευθερίας και αυτοπεποίθησης. Οι αναρριχητές μπορούν να ανέβουν σε όλους τους βράχους εκτός από αυτούς, στους οποίους υπάρχουν κατοικημένα μοναστήρια. Εκατό βράχοι και επτακόσιες διαδρομές προσφέρουν συγκινήσεις σε αναρριχητές κάθε επιπέδου. Όλες οι διαδρομές έχουν ανοιχτεί παραδοσιακά, από κάτω προς τα πάνω, και έχουν διάφορους βαθμούς δυσκολίας, από εύκολες μέχρι πολύ δύσκολες. Όλες οι σχολές ορειβασίας προβλέπουν τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο στο πεδίο των Μετεώρων, ενώ στην περιοχή υπάρχουν εκπαιδευτές για κάθε ενδιαφερόμενο. Και οι τέσσερις εποχές του χρόνου είναι κατάλληλες για αναρρίχηση, αλλά η βροχή είναι απαγορευτικός παράγοντας. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Rappel

Rappel ονομάζεται η καταρρίχηση πεδίων με χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού. Είναι ένα εύκολο σπορ που δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία.

Ειδικοί με πλήρη εξοπλισμό δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται όλο το χρόνο.

Rafting

Στη σκιά των βράχων, ρέει ο ποταμός Ίωνας (τμήμα του Πηνειού). Γνωρίστε ή απολαύστε ξανά την δραστηριότητα του rafting μέσα σε ένα μοναδικό, φυσικό τοπίο. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία διασχίζοντας μια απόσταση 8km περίπου δίπλα στο παραποτάμιο πλατανόδασος με θέα τους βράχους των Μετεώρων. Ιδανικό ποτάμι για όλες τις ηλικίες και για αρχάριους rafters με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού.

Στην περιοχή λειτουργούν σχολές που έχουν στη διάθεσή σας έμπειρους εκπαιδευτές και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται από Σεπτέμβρη έως Ιούνιο.

Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

Tα σχόλια σας